REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

Varga Csaba: PG állott, most kőhalom...


Üdvözletem.


Nagy örömmel nézegettem a weblapjukat. Büszkeséggel töltött el, hogy vannak még ma emberek Hazánkban, akik időt és fáradtságot nem ismerve foglalkoznak technikai emlékeink megmentésén.
 

Én 40 éve Halásztelken élek, a volt Pestvidéki Gépgyár szomszédságában. Volt szerencsém látni Mig-19-től Mig-29-ig, Mi-8, Mi-24 hogyan lyukasztják ki a felhőket fölöttünk. Magam is ott dolgoztam kb. '86-'90 ig, úgyhogy testközelből is láthattam ezeket a madarakat. Tavaly ősszel egy ráérős napomon gondoltam benézek. Hogy hogy-nem levették a nagykaput, és egy őr sem volt ott. Amit láttam, hááááát...
 

A képek ott készültek. Nagyon nehéz szavakká formálni, hogy ipari kultúránknak ezen (sokak közül az egyik) létező bizonyítéka hogyan válik semmivé.


Egyébként már látszik, hogy egy nagyon szép TESCO áruház épül a volt Sárkány-hangár helyén. A környéken lakó sok jól képzett szakember ott majd kiélheti műszaki kreativitását pl.  árufeltöltőként.
 

Ami talán jó az egészben, hogy-bár mindenki titkolódzik senki nem tud semmit - úgylátom van még ember aki megőriz egy lepukkant 21-est, 15-öst.
 

Szerintem itt is helye lenne egy kisebb gyűjteménynek !
 

Tisztelettel.
VARGA CSABA

 

Dögevő a Sárkány-hangárnál.

A 7-es hangár 1.

A 7-es hangár 2.

 

A 7-es hangár 3.

 

UTI MiG-15

MiG-21 F13

A Főnök.

Hajtómű nélkül.

Fura fények.