REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

Tálosi Zoltán:

Az őcsényi hangártűz túlélői

 

 

"Sziasztok!
   
  Őrzök néhány fotót az archívumomban, amit a kukától mentettem meg az Őcsényi hangártűz után.
  A PZL-ekről készült képek Őcsényben készültek a 80-as évek közepén. A Kamov vélhetőleg Székesfehérvár, vagy valamelyik Budapest körüli repülőtéren, mert egy légifotó-sorozat indexképe. Sajna a minőségük nem tökéletes, de a lényeg, hogy vannak, talán hasznát veszitek.
   
  Üdv Tálosi Zoltán"

 

Az esethez annyit tennék hozzá, hogy tudomásom szerint az őcsényi repülőtér (egyik?) hangárja néhány évvel ezelőtt porig égett. Tárolásra bérbeadták, a bérlő nagy mennyiségű gyertyát és mécsest tárolt benne... A hírek szándékos gyújtogatást emlegettek.

Azóta sem hallottam az ügyről, csakúgy mint arról sem, hogy ki volt olyan jó, hogy pár éve a szolnoki kis Cessna tankjába cukrot tett, ezzel kis híján megölve a névrokonomat.  (HS)

Ugyan mit csinál ez az úriember ?

Ha valaki többet tud az itt lévő képekről,  ne tartsa titokban !

 

"...azt hallottam hogy abban az időben amikor (feltételezem) ez a kép is készülhetett, a repülőgépeknek, főként a rendőrségi, mentő feladatot ellátó gépeknek volt egy repülési parancsuk. Ezt a parancsot felszállás előtt a pilóta a repülőgép lajstromjele mellé kellet hogy tartsa, ezt lefényképezték, így bizonyítva hogy volt parancsuk illetve engedélyük a repülésre.

Urbán Gergő"