REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

Stemler Krisztián: MiG-21-esek a Jugoszláv hegyek gyomrában

Hello!

Google Earth segítségével találtam egy repteret, később kiderült Zeljava néven ismert volt Jugoszláv reptérről van szó, mely ma Bosznia területén Bihac közelében van. Nem tudom ismeritek-e, az alábbi linkeket, köztük az elsőt érdemes megnézni a reptér története, működése, jelenje videókon, képekben. A repülők /Mig-21/ a hegy gyomrában voltak tárolva, nem gyenge technika segédletével, régi videókat nézve ma is komolynak számítana ha működne.
Nem magyar, de érdekes.
 

1. - http://www.zeljava-lybi.com/FirewireHR_index.html

2. - http://www.youtube.com/watch?v=X455wiHCCac

Remélem nem zavartam levelemmel.
 

Üdv. Stemler Krisztián.

 

******

Köszönöm Krisztián,

ha nem tiltakozol, a következő frissítéskor (június eleje) felteszem az
e-mailedet és a linkeket a honlapra.

Üdvözlettel:
HS

******


 

Szia! Nyugodtan tedd fel, én köszönöm! Tetszik a honlapotok, sajnos  a múzeumban még nem jártam, de a jövőben megteszem.

Anno gyermekkoromban egy falubelim rokona, Lőrincz István hajózó  - beceneve "Dinnye" - révén csodálhattam meg a vasmadarakat, mindig irigykedtem milyen jó neki.  Fittyet hányva  a szabályokra kajdacsi házak felett néhány méterre húzott el Szu-22 gépével és társai Mig-21,-23 vagy épp Szu-22 gépeikkel hasonló módon hasították az eget, mikor a gép átlépte a hangsebességet, mélyen bele borzongott az ember, azóta sem tapasztaltam ilyent csak a Taszári repnapon utoljára.  Annyira alacsonyan szállt hogy a pilóta fejét, de ha mutatta volna ujjait azt is meg lehetett volna számolni mennyit mutat. Mikor az iskola padban ülve az ablakok megrázkódtak és hallottam  a dörrenést.... szóval jó volt rá gondolni, jó lett volna kirohanni és a gépeket nézni.

Sajnálom hogy a Magyar Légierő nem becsülte meg, ill. nem tart fenn legalább egy működőképes Mig-21-es vagy Szu-22-es gépet.

Üdv. Stemler Krisztián.