REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

Papp Zoli: kétszólamú Mi-2 és egy átváltozás

 

Szervusztok!
 

A Mi-2 helikopter egy magyar változatára szeretném felhívni a figyelmet.
Igaz, nem tudok képet, illetve videót küldeni róla, de érdekes jelenségnek lehetünk tanúi a "Csak semmi pánik" című filmben. A filmben két alkalommal szerepel az R-12 lajstromjelű Mi-2. Első alkalommal nem sok érdekes történik. Felszáll és elviszi Ötvös Csöpit Tapolcára... A második alkalommal, amikor Csöpi és Kardos doktor Hegyeshalomra megy, furcsa dolgot tapasztalhat a vájtfülű néző: a MI-2 hangja megváltozott KA-26-oséra !!!

Aki nem hiszi, járjon utána!!!

Üdv:
Papp Zoli

 

Csak egy megjegyzés: már megint Bujtor ! Az oroszlán ugrani készül-ben is ő tornászott a Mi-4-re változott S-55-ön, most meg a Csak semmi pánik-ban a Mi-2-n. Ez utóbbi filmet -ha jól tudom- ráadásul ő is rendezte.

(HS)

 

*****************

Három nap múlva:

 

Bujtornál ismét találtam valamit. A Hamis a babában amikor Kardos Doktor kényszerfürdőzik a tengerben, Ötvös helikopterről kommunikál vele. A távoli és a közeli felvételeken - természetesen - nem azonos a gép.
A távoliakon - szégyen vagy sem - nem tudom a típust, de a közeli felvételeken egy Mi-8 ajtajában ül.
Kérdés, hogy milyen Mi-8. Lehet, hogy a PG-ben festés előtt? Elég ezüstös a színe...
Erről mellékelek néhány képet.
 

Üdv,
PöZö

 

*****************

Hogy megint a Bujtor, az már hallatlan! Egyébként hallottam vele egy riportot éppen erről az esetről, ami némelyest mentségéül szolgál:

A film forgatókönyvében ez a jelenet nem szerepelt, de be voltak állva a jelenetbe, amikor a képeken szereplő helikopter megjelent. Felvették hogy tett egy-két kört felettük, így került a filmbe ingyen és bérmentve... Ehhez már csak a "Minyó" ajtajában kellett a visszaintegetést felvenni.

(HS)

 

 

Biztosan lesz aki a típust megírja !

 

Az ezüst hatás szerintem csak a csillogástól van!