REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

Kóbor György: Néhány mondat a hatodik Kapitalista Szombatról

 

 

Szervusz Sanyi!

Egy néhány mondatban a hatodik Kapitalista Szombatról.

Immár hagyomány szerint 2011. május 14.-én ismét megrendezésre került a KapSzo. Ekkora létszám még nem verbuválódott össze. Örvendetes tény, hogy a „kemény magon” kívül újabb és újabb segíteni akaró, nemes szándékú emberek jelentek meg. Jó pár személy jött el, akit az előző öt alkalommal nem láttam. Ha nem is gigászi munkával, de a magunk módján egy kicsit besegítünk (magamat nem beleértve ) a múzeum személyzetének a munkájába.

Tavaly ősz óta rengeteg munkát fektettek az új kiállítócsarnok berendezésébe. Lenyűgözőek a repülőgépek, ahosszanti falakon végigfutó két képsor. A repülőgépek hosszú éveken át raktáron porosodtak. Most nem látszik rajtuk az idő múlása okozta elöregedés.

A feleségemmel szerencsére eddig minden alkalommal meg tudtunk jelenni. Öröm újra és újra találkozni az ott megismert kedves emberekkel. Részemre külön örömet jelentett találkozni – negyven év eltelte után – két volt katonacimborával, Dombóvári Dezsővel és Balla Imrével. Régóta készültünk erre a napra. Manapság ebben a rohanó életvitelben az emberek sok esetben még az utcán is elfordítják a fejüket ha egy ismerőst meglátnak. Na nem mindig azért mert nem szívlelik egymást, hanem mert szaladni kell bevásárolni, a postára, a községházára, stb. Mi félretettük a kifogásokat. Akartuk és találkoztunk. Úgy sikerült, ahogyan gondoltam. Minden etikettet mellőzve, mintha közben nem telt volna el négy évtized, azok a srácok, abban a stílusban, felszabadultan, idézve a múltat, megbeszélve a jelen dolgainkat beszélgettünk. Az egy más dolog, hogy a hajunk színe már nem annyira sötét. Hát istenem! Csak a hölgyek fehéríthetik a hajukat? Na ugye! De a szívünk a régi maradt.
 

 

A három obsitos: Dombóvári Dezső, Kóbor György és Balla Imre (hs beszúrása)


Már tettem arról említést, hogy ha a KapSzo nem lett volna életre hívva, nem valósult volna meg ez, az, vagy éppen amaz. Hát erre is kicsi az esély, hogy ez a triumvirátus összejött volna. Bízunk benne, hogy még fogunk „értekezletet” tartani.

Baráti üdvözlettel:

Kóbor György
 

 

    Baráti üdvözlettel:

 

    Kóbor György