REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

Kóbor György: Látogatóban Kositzky Attila tábornok úrnál

 

 

Szervusz Sanyi !

 

         Már jó ideje nem jelentkeztem Nálad írással. Most egy nem mindennapi eseményről számolok be.

        Kositzky Attila altábornagy Úr meghívott, hogy látogassam meg saját repüléstörténeti múzeumát. A többedik meghívásnak illett eleget tennem.Csillag Laci kalauzolásával eljutottunk Balatonfüredre.

          A Tábornok Úr rendkívül kedvesen fogadott bennünket. Energikus, rendkívül nyílt és barátságos ember. Nem vesztegetve az időt - hűtött ásványvízzel való kínálás után – a gyűjtemény bemutatása következett. Műszerek, makettek, relikviák arzenálja látható a házi múzeumban. Ismertette velünk a katapult túlélőkészletéhez tartozó gumicsónakot, annak működését. Itt láttam először ilyent. Egyáltalán ilyen sokrétű repüléstörténeti anyag egy helyen valószínű, csak itt található. A sors úgy hozta, hogy felszámolásra kerül a gyűjtemény

         Nem tudtunk sok időt Nála tölteni, nem Rajta múlott. (Vonat induláshoz kellett igazodnom). Az a másfél óra tartalmas beszélgetéssel telt. Még jobban megismertem egy általam eddig is csodált  – képekkel illusztrált és Általa is ecsetelt– életutat. Nem tudtam magamban tartani a véleményemet, kimondtam: csodálatos amilyen fitt vagy ! Széttárta a kezét, így nyugtázta. Hozzájárult, hogy a múzeumáról készült felvételek megjelenjenek a honlapodon.

 

         Ezúton, Csillag Laci nevében is köszönetet mondok a Tábornok Úrnak a meghívásért és kellemesen együtt töltött időért .

 

         Baráti üdvözlettel:

         Kóbor György

 

 

 

Kositzky Attila tábornok úr.

 

 

 

Kóbor Györgygyel.

 

 

 

Csillag Lászlóval.

 

 

 

Az utolsó repülés öltözete katapultülésben.

 

 

 

Kincsek.

 

 

 

A képeken Adolf Galland és Chuck Jager - akikkel a Tábornok Úr személyesen is találkozott.