REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

Titokzatos függesztmények MiG-21-esen

 

 

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! A mellékelt képeken a Szántód-Zamárdi közötti haditechnikai parkban kiállított MiG-21-es látható. Láttam már néhány 21-est közelről, de ilyen függesztménnyel még soha. Mik lehetnek ezek a konténerek? Egyáltalán a 21-esen volt ez rendszeresítve, vagy netán típusidegen? Ha tudtok róla valamit, akkor megköszönném, nagyon fúrja az oldalam, hogy mi ez. Ha nem, akkor jó rejtvény lesz a Hát ez meg mi? rovatba!

Előre is köszi!
Üdv.:
Kis István

 


 

 

 

 

 

A rejtélyes függesztményekben örömmel ismertem fel a Múzeumban is megtalálható (ugyan még nincs kiállítva) fotokonténert. Be is mutattuk korábban: ITT.

 

Nagy Andris hozzászólása:

Nem minden az UM gépeken használták. Ez magyar fejlesztés volt és csak néhány UM volt átalakítva a használatára. A hátsó ülésből lehetett vezérelni a kamerákat.
Sokat nem tudunk róla, a KÖRÜ gyártotta le és A Körömi „ Csücsör” mesélte hogy ő repült ezzel felderítő feladatot.
 

Szóval ha nem is sokat tudunk róla (nevét-típusát sem), de azt legalább igen, hogy mi !

 

HS
 

******

 

Szia Sándor!

Köszönöm válaszod! Én is valami hasonló dologra tippeltem, de így már biztos. A haditechnikai parkban akkor valószínűleg elkövettek egy "aprócska" hibát, mert a konténerek együlésesre voltak függesztve (szánom-bánom nem néztem meg jobban, hogy MF vagy Bisz, mert a konténerek elvonták a figyelmem).
Azért jó látni, hogy néha kis hazánkban is van (volt) némi kezdeményezőkészség és próbálkoznak feladatbővítéssel. Azt hiszem, ha hagyják és lett volna némi anyagi forrás, akkor sok mindent ki tudtunk volna még hozni a 21-esből, a szakembergárda az adott volt. De jobb ebbe nem belemenni, mert nem jutunk előrébb ha mérgelődünk...

Köszönettel:
Kis István