REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

Hortobágyi Zsolt: Emlékek és kiegészítések

 

Először is gratulálni szeretnék a múzeum honlapjához, illik a gyűjteményhez, és már nagy szükség volt rá.
Még csak most ismerkedem az oldallal, de már kellemes emlékeket ébresztettek bennem a látottak, néhány hetet eltöltöttem a múzeumban, mint kisegítőmunkás, és remélem hasznos tevékenységgel sikerült hozzájárulnom a kiállításhoz.
Egyébként a repülőtéren dolgoztam 1988-2004 között, mint helikopter s-h mechanikus. Többek között a múzeumban található 416-os gépen is dolgoztam, és kiszolgáltam jónéhány repült óráját, de ugyanilyen ismerős a 10417-es is, ami a lakótelepen van kiállítva, és sorolhatnám a gépszámokat tovább.
Részt vettem , ha minimális munkával is, az An-2 felújításában is...
Amire reagálni szeretnék, az a Egyebek rovat " Szerszámbemutató " c. képe.
A kép a Hollmatro szerszámok használatának elsajátítására rendezett kétnapos tanfolyam eredménye. 1997-ben szerelték fel a LKMSZ szolgálatot ezekkel hidraulikus eszközökkel, és azok bemutatása-kipróbálása eredményeként lett a minyó így széttrancsírozva... általam is.
Persze repülős embernek nem öröm így látni egy gépet, hát még előállítani ezt az állapotot, de mivel ez az esetleges mentési munkák elsajátítása érdekében történt, ha fájószívvel is, de bele kellett vágni a feszítővágót a gép oldalába.

Ennyit szerettem volna a kép történetéhez hozzátenni.

Tisztelettel : Hortobágyi Zsolt