REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

Harencsár Máté: Fotók és érdekességek

 

Szervusz!

Harencsár Máté vagyok, a helikopter bázison dolgozom, bár nem hajózó vagy műszaki beosztásban, hanem logisztikai területen, de szeretem a katonai repülést, a repülőnapokat és múzeumokat.
Elsősorban gratulálni szeretnék a honlaphoz, amit két napja fedeztem fel és azóta az összes linket és cikket elolvastam, hozzáértésről és a katonai repülés nagy becsben tartásáról, szeretetéről tanúskodik elkészítése. Még egyszer gratulálok hozzá! (Pironkodva köszönöm: HS)
Kiegészítésként, bár lehet ezek az információk is tudva levők, de gyűjtőmunkámból néhány apró részletet hozzáfűznék ahhoz a hatalmas mennyiséghez, amivel már most is rendelkezik a honlap.
MiG-21 U (4419): A 80-as évek végétől alkatrészforrásként használták, mert egy repülőesemény történt vele, túlfutott a kifutón és a "majomfogóban" állt meg, nagyobb kárt nem szenvedett, de már nem javították ki, sajnos a pontos dátumot nem ismerem.
F-104 G Starfighter (21 64): A Messerschimdt gyárban készült és a manchingi WTD-61-es kísérleti alakulatnál szolgált 1991-es nyugdíjazásáig. Az egység feladata a különböző kísérleti programok mellett a navigációs és fedélzeti rendszerek bevizsgálása, valamint a volt NDK-s repülőtechnika értékelése volt.

Most ennyi apró érdekességgel tudtam hozzájárulni, a kiállított gépekről küldök néhány jobban sikerült képet és ajánlom mindenki figyelmébe a kassai repülőmúzeumot, ahol a múlt hétvégén jártam, szerintem egy repülőbarátnak valóban érdemes megnéznie.

Üdvözlettel: Harencsár Máté