REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

Gyenese Aladár: Segítségkérés Aeroszán ügyben

 

 

Tisztelt Repülőmúzeum Szolnok!

 

Gyenese Aladár vagyok, Zalaegerszegről. Érdeklődési köröm a katonai repülés, a hozzá tartozó különböző feladatú járművek, berendezések, illetve a makettezés. Az interneten manapság rengeteg ezen hobbikhoz kapcsolódó cikkeket, képeket találok, nagyban megkönnyítve a saját kezűleg, a "makettező piacon" nem létező dolgok elkészítését. Időről időre azonban megragadja a fantáziámat egy-egy olyan jármű, amelyről nem találok fényképet, vagy méreteket.

 

 Azzal a kéréssel fordulok önökhöz, hogy a repulomuzeum.hu oldalukon látott Tupoljev aeroszán makettjének elkészítéséhez amennyiben tudnak nyújtsanak segítséget. A jármű főbb méretei elengedhetetlenek a pontos 1/72-es kicsinyített makett megalkotásához. Nagy segítséget nyújtana pontos méretarányos háromnézeti rajz, esetleg a méretek, vagy ha önök tudnak egy olyan linket küldeni ahol ez megtalálható lenne az interneten.

  

Érdekelne továbbá a MAZ 200 tartálykocsihoz kapcsolt MIG-15 hajtóműből kialakított repülőtéri jégolvasztó berendezésről készült fénykép is. Ilyen berendezést a 70-es években láttam a pápai repülőtéren katonai szolgálatom során. Abban az időben még nem gondoltam, hogy később ezeket a gépeket a szoba vitrinjének díszeként szeretném viszont látni. 

  

Segítségüket előre is köszönöm!

Munkájukhoz és a múzeum üzemeltetéséhez további sok sikert kívánok!

  

 

Tisztelettel: Gyenese Aladár


 

Kedves Barátaink, ha tudtok segíteni, írjatok a Múzeum e-mailjére (info@repulomuzeum.hu) !