REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

Farkas Gyula: A 100%-os évfolyam

Tisztelt Hajnal Sándor úr!

 

Örömmel nézegettem a honlapját és őszintén gratulálok kezdeményezéséhez, és az eddigi munkájához. Lehet, hogy én is tudnék Önnek segíteni egy két dologban, ugyanis 1978.-ban ott végeztem a Kilián György Repülő Műszaki Főiskolán. Küldök egy képet az akkor avatás előtt álló  tisztekről, hátha érdekes lehet. A kép 1978. augusztus 18.-án készült, és a névsort is küldöm hozzá.

A főiskola addigi történetében az első olyan évfolyam volt a mienk, amelyiknél a felvett létszámú hallgatókat tiszté avatták. 16-an kezdtünk, egy hónap múlva 2 fő még csatlakozott az évfolyamhoz, és 18 főt avattak fel !

Ebből a csapatból kerültek ki azok akik a MIG-23-at 1979.-ben harcrendbe állították és sok éven átüzemeltették. Hátha a látogatók közül valaki magára ismer, és talán jelentkezik.
Ha gondolja szívesen segítem munkáját amennyire szerény lehetőségeim engedik.


Baráti üdvözlettel
Farkas Gyula

 

 

Gyulával azóta, bár nem találkoztunk, de képzeletben megittuk a pertut, és nagy örömmel közlöm az általa eljuttatott képet, sőt, mindenkit bátorítok hasonlóak küldésére !

(hs)

 

 

 

2009. szeptember

 

Szerbusz Sándor!

 

Ismételten jelentkezem nálad, egy régebbi elmaradt hiányosságom szeretném pótolni, ha lehet. Küldtem régebben egy képet a 100% -os évfolyamról.

 

 

Nos, nem lenne teljes az anyag a velünk végzett párhuzamos évfolyam a fegyveres osztály nélkül. A mai napig is jó barátság fűz össze minket, ezért úgy döntöttünk, hogy 2010.-ben ismételten szervezünk egy találkozót Szolnokon. Remélem mindenki ott lesz. Természetesen a találkozóról írásban és képekben is beszámolok neked.

A találkozón tervezzük a volt iskolánk meglátogatását, és természetesen a repülőmúzeumban is eltöltünk pár órát, hisz ott vannak azok a gépek, amikhez kellemes emlékeink fűznek.

Baráti üdvözlettel:

 

Farkas Gyula