REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

Idegen képpel ékeskedtünk !

 

 

Sokan írtok e-mailt és üzentek a fórumon, és ennek nagyon örülök. El kell mondjam, kizárólag pozitív kicsengésű, biztató, segítő vagy tévedéseimet jó szándékkal korrigáló üzeneteket kaptam.

Egészen 2008. január 5.-ig.

(HS)

 

******

2008.01.05.

"Szerkesztők!

Kérem a Mil Mi-1-es képem levételét az Archív fotók közül, mivel nem kérdeztek meg, és így én nem járultam hozzá az interneten történő közzétételéhez!
Köszönöm! Remélem a közeljövőben nem tesznek hasonló botlást, és tisztességesen megkérdeznek mindenkit, mielőtt bármit is közölnének!

P. "
 

 

******

2008.01.06.

"Tisztelt P. úr !

Sajnálom hogy érdekeit megsértettük, ezért elnézését kérem. A képet egy jóhiszemű levelezőnk küldte, de nekem személy szerint is kellett volna volna hogy legyen annyi sütnivalóm, hogy megkérdezem, mivel a kép alján ott szerepel az elérhetőség. Önnek igaza van, valóban hibáztam, de nem szándékosan tettem.

A honlapon bizonyosan sok olyan kép van még, amelynek szerzőjét - mivel nem ismertük - nem állott módunkban megkérdezni.  Az az igazság, hogy az archív fotók többségét magángyűjteményekből kaptuk kölcsön, azok eredetét nem tudtuk megvizsgálni. Amint azt az "Akarsz velünk dolgozni?"
rovatban jeleztük, adott képet a szerző kérésére azonnal eltávolítjuk. Akiket eddig a megjelenés után megismertünk és megkérdeztünk, készséggel járultak hozzá annak szerepeltetéséhez, természetesen az ő nevüket utólag feltüntettük a fotó mellett.


Sajnálom, hogy Ön másképpen döntött.

Ugyanakkor (bár kéretlenül) ezúton járulok hozzá, hogy a honlapon található, általam a Szolnoki Repülőmúzeumban készített több száz kép bármelyikét szabadon felhasználja, ha azok között arra méltót talál.

Üdvözlettel
Hajnal Sándor
honlap-gazda"

 

******

2008.01.07.

"Tisztelt Szerkesztő!

A felháborodásom jogos volt, remélem ezt megérti, készségesen hozzájárultam volna a fotó közzétételéhez, ha megkérdez! Nehéz manapság jó minőségű képet beszerezni bármelyik, hadrendből (kivont), de még aktív gépről is és kevesen járulnak hozzá, h(ogy) az oldalamon közzétegyem. Az emberek megtisztelnek bizalmukkal, elküldik fényképeiket, és így tudom színesebbé tenni a (nem írom ki) oldalt.

Fényképeire köszönöm igényt tartok, de előtte beletelik pár hetembe, h(ogy) az összes fotót az oldalamon lekódoljam, még véletlenül sem lássam meg más website-n.
Későbbiekben forduljon hozzám bizalommal, amit tudok segítek! Célom az értékek megosztása a nagyközönséggel!

Üdvözlettel
P.

 

******

 

P.-nek igaza van. Leszögezem, legkevésbé sem neheztelek rá, ő a saját jogait vélte sérteni általam, ami a jog betűje szerint sajnos meg is történt. A kérdéses képet azóta eltávolítottam.

Egyébként: az általa szerkesztett (nem írom ki) honlapot mindenkinek ajánlanám figyelmébe, remek fotókat láthatunk rajta. Olyan eseményeket örökít meg, ahová egyikünk sem juthat el, bárhogy is szeretnénk. A felvételek igen magas színvonalúak, látszik hogy a fényképezőgép értő kezekben van.

 

Egy apróságot még hozzátennék: van egy képtulajdonos (éppen ő küldte el P. szóban forgó képét nekem), akinek több képe is ékeskedik P. honlapján nem kevés ideje, és mit ad a Teremtő:

P. elfelejtette őt erről megkérdezni... Ennek fényében a dörgedelmes és oktató hangnem kissé disszonánsan hat.

 

Ha P. kívánja ugyanitt helyet adok a véleményének, mert úgy illik. Legjobb lenne persze az egészet egy

együtt abszolvált sörrel leöblíteni.