REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

 

A Mi-4 ugrani készül

 

Láttad a magyar filmgyártás remekét, "Az oroszlán ugrani készül" címmel? Ne aggódj, nem a film  súlyosan bárgyú történetéről lesz most szó. A végén van egy helikopteres jelenet, amelyben szerepel egy zöldeskékre festett Sikorsky S-55-ös, többször repülnek vele. Még ez sem nagy baj. De: van egy közeli kép, ahol csak a gép pilótafülkéje, és a főrotor tengelye látszik. Szem kell hozzá, de abban a jelenetben minden kétséget kizáróan egy Mi-4-es látható! Az elhúzható fülkeajtó a Sikorsky-n egy darab buborék, a Mi-4-en sajátosan osztott. A szélvédő a Sikorsky-n másképpen osztott, mint a Mi-4-en. A közeli jelenetben tökéletesen látszik a Mi-4-re jellemző "süveg" a rotortengely végén.

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A filmből ide eredeti kép nemigen lesz, mert ha netán meg is jelenne DVD-n, én biztosan nem adok pénzt érte!

 

Persze nem én vettem ezt észre, Nagy András, a Repülőmúzeum gyűjteményvezetője hívta fel a figyelmemet. Olyan remek a megfigyelőképességem, hogy amikor először láttam (a Filmmúzeum-on ment decemberben), az mondtam, hogy nincs igaza. Egy alkalommal, szokás szerint kapcsolgatva a csatornák között újra ráakadtam erre a filmre, és újra megnéztem a jelenetet (pedig ez már fizikailag is fájt), és beláttam, igaz !

 

Ez azért felvet egy kérdést: honnan vették a Mi-4-est, ami egyébként a filmen ugyanolyan tengerszínű, mint a feltehetően jugoszláv Sikorsky. Jugoszláviában nem valószínű, hogy mindkét típus repült akkor. Ha netán Magyarországon keresték a megoldást, akkor pedig csak a Múzeum példánya lehetett, ha egyáltalán már itt volt a film készültekor (1967-68 táján, amikor az Illés együttes még a fiatal tehetségek kategóriáját színesítette). Én bizony meg fogom nézni jobban a Mi-4 festését, ha a Múzeum kinyit. Várom a tavaszt, annál is inkább mert piszokul fázik a lábam itt a gép előtt ülve...

2007. január

****

2007. február: Megtudtam, hogy a Mi-4 1980. táján került a Múzeumba, úgyhogy nem szerepelhetett a filmben, amit tízegynéhány évvel előbb forgattak. Akkor vajon honnan származhatott a filmbéli ál-S-55?

****

"A harmadik -soha üzembe nem helyezett- magyar Mi-4 a film készítése idején még Kecskeméten lehetett és így a felvételeket azon is csinálhatták. Nemrég ismét leadták, és az elején werk fotókat mutattak. Ezeken látszik hogy Mi-4-ben forgattak több jelenetet, pl. Bujtor mászik be a gépbe akkor Mi-4 van a képen , amikor lóg a kötélen akkor Szikorszkij-ról lóg. De a két bejárati ajtó mérete is különbözik. Az operatőr a Mi-4 szétnyitható hátsó ajtajából fotózta B. halált megvető mozdulatait, ami a Szikorszkij-nál bonyolult lenne mert nem nyitható (ill. levehető) ajtajú a törzs-hátsó.
NAGY BANDI"