REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

 

Tehetetlen düh  és elkeseredés: 2008. április 1.

Egy "jól sikerült" áprilisi tréfa margójára

 

Álmomban nem számítottam a siker ilyetén változatára, amikor úgy gondoltam, ha már Húsvétkor nem szoktam locsolkodni, legalább az április 1.-i átverés ne maradjon el.

Szolíd és keserűen ironikus szerettem volna lenni, ezért jelent meg a 2008. áprilisi frissítésben az alábbi szöveg:

 

***************

 

RENDKÍVÜLI SZENZÁCIÓ: KÖLTÖZIK A MÚZEUM !

 

Hamarosan a sajtóban is megjelenik, hogy a Repülőmúzeum elköltözik Szolnokról, mégpedig a kanadai False Heaven városába. Egy dúsgazdag repülőtársaság-tulajdonos, Mr. Cloud Joker özvegye és örököse, Apryl olyan összeget ajánlott a Múzeum gépeiért és egyéb tárgyaiért, amelyet a jelenlegi helyzetben nem lehetett visszautasítani.  A gépeket behajózás előtt a Kecskeméti Légijármű Javító Üzem újítja fel. Ez a feladat több évre biztosítja az üzem fennmaradását, sőt, jelentős fejlesztéseket is lehetővé illetve szükségessé tesz.

A majdani felállítási helyen egyetlen, nagyméretű és futurisztikus külsejű üvegcsarnok fedi majd a gépeket, így az időjárás nem rongálja tovább az állagukat. Valamennyi gépbe - felügyelet mellett - be lehet majd ülni. A motorokat és hajtóműveket, fedélzeti lokátorokat, katapultüléseket körüljárhatóan fogják elhelyezni, számos tájékoztató táblával.

Külön csarnokrészt kap a roncskutatás, a kiállított konzervált roncsok mellett a kisebb tárgyak vitrinbe kerülnek. Úgy tervezik, hogy a Sátorhangárt a jelenlegi formájában rekonstruálják.

A tájékoztató táblákat angol, magyar, francia, spanyol, német no és kínai nyelven is elkészítik.

A kiállításról tematikus, minden tárgyat bemutató és történeti áttekintést nyújtó kiadvány-sorozat készül, a helyszínen lehet megvásárolni illetve elektronikus formában az új internetes oldalról le lehet tölteni.

Jelen honlap szerkesztését egy ötfős profi szerkesztőség veszi át, számos külső munkatársat is foglalkoztatva. Az új honlapcím: repulomuzeum.com

 

A magyar repüléstörténet-rajongók iránti szép gesztusként  a megnyitó ünnepségre 100 fő részére ingyenes meghívót, repülőjegyet és szállodai elhelyezést biztosít az új tulajdonos - teljes ellátással (all inclusive).

A meghívók elosztása regisztrálási sorrendben történik, úgyhogy ha ott akarsz lenni, ne késlekedj !

 

Regisztráció itt !

 

Még egyszer ideírom: Emberek, el ne higgyétek !

 

***********************

Gondoltam, jót fogunk mosolyogni a dolgon. Hát nem egészen !

 

A nyitás utáni hétvégén Lente Zoli küldött egy e-mailt:

 

Szia Sanyi!
Jól sikerült az áprilisi tréfád, ugyanis szombaton legalább három család kérdezte tőlem izgatottan, hogy miért költözik el a múzeum. Vasárnap a bent lévő kollégám felhívott, hogy mit tudok a költözésről mert már három látogató kérdezte tőle és ő semmit sem tud az egészről.
Szóval ebből is látszik, hogy sokan nézik az oldalt, csak nem elég figyelmesek.
Üdv.: Zoli

 

 

Más e-mailek is jöttek:

 

Szervusz Sándor!
Hat megállt az ütő bennem.
Azért jó volt egy percre elmerengeni, hogy valamennyi gépet szépen felújítják, és fedett helyen állítják ki...
Megmondom őszintén, nem ez volt az első gondolatom, hanem az, hogy mar ezt is sikerült úgy "elkótyavetyélni" (akár mennyire jobb helyen lesznek), hogy hozzá se férjen egy közönséges magyar ember, akit érdekelne a kiállítás, de nincs pénze egy kanadai útra... (eleve borzalom, hogy ennek eladásából kellene bármi működési költséget fedezni)

A regisztráción, meg csak mosolyogni tudtam, nem is vagyunk korruptak, biztos jelentkezési sorrendben megy a dolog. (lehet, hogy pesszimista vagyok, de szerintem csak realista)
Mindegy, lényeg, hogy a gépek maradnak. Abban igazad van, hogy egy fedett kiállitást MEG KELLENE ERDEMELNIE!!

Hegyi Gyuri

 

******

 

He He
Bedőltem az áprilisi tréfának
De szerintem annyira nem volt vicces.

Amikor balatoni roncsokat Németországban lehet megnézni, amikor Vaterán 2.vh-s repülőmotort lehet venni, amikor minden eladható és megvehető, az embernek már zsigerből rosszra gondol, és idő kell ahhoz hogy leessen az ilyen vicc.
De így utólag jó vicc volt tán épp ezért.
Magam részéről támogatnám, hogy belépő ellenében lehessen látogatni a múzeumot. Már rég meghúztam volna ezt a lépést, hisz ezeket a vasakat fenn kell tartani
Üdv Viktor (Podva)

 

******

 

Hello Hajnal Sándor

z egyik szemem sír a másik mosolyog. örülök annak hogy jobb lesz
a múzeumnak de fály hogy ijen meszire költözik az a sok szép gé
p.

üdv.: Temesi Dani

 

U.I.: remélem a költözés után is olvasható lesz magyarul a honl
ap

 

FONTOS: Dani saját bevallása szerint szándékosan használ ilyen autentikus helyesírást ! (hs)

 

******

Magó Karcsi a maga szelíd módján:

Sanyi, jövő áprilisban valami olyan marhaságot kellene írni, aminek eredményeként nem mi szívunk! Tudod milyen kellemetlen a valóban elkeseredett embereknek, köztük egy unokája kedvenc múzeuma elvesztésén szomorúan sóhajtozó nagymamának azt mondani, hogy he-he, vicc volt az egész ?!

 

******

 

Ma, a megjelenés után két héttel  Nagy Andris hívott, kevésbé vicces hangulatban:

- Te, hogy süsd meg (nem így mondta, de az igekötő ugyanaz volt) a hülye viccedet, itt dühös emberek méltatlankodnak, hogy ebben az országban már mindent el lehet adni a fejünk fölül, micsoda disznóság, meg ilyenek.

Vannak akik nem olvasták az irományt, hanem másoktól hallották és simán készpénznek vették, nem lehet bírni velük! Megtennéd hogy eltünteted a fenébe (ezt sem így mondta) a honlapról? Esetleg gyere ide minden nap és nyugtasd meg  te őket !

 

*******

 

Hát itt tartunk, az eltüntetés megtörtént, a tanulságok megmaradtak:

 

- ebben az országban nemcsak eladni lehet bármit, de el is hitetni. Ez sajnos ennél az esetnél sokkal nagyobb tétekben is megtörténik. Az előbbi ellen tiltakozni és tenni, az utóbbin elgondolkodni kellene.

 

- hiába írtam én "megfejtést" is, azt a jelek szerint sokan nem olvasták el.

 

- az angol nyelvvel is hadilábon állunk: Apryl Joker = Áprilisi Tréfacsináló, False Heaven = Hamis Mennyország

 

- azt már végképp csak a legalaposabbak látták meg, hogy szó van az adományok fogadásának egy legális formájáról, megmondom őszintén, leginkább erre szerettem volna a figyelmet felhívni.

 

 

 

A magam részéről a tréfát fényes sikerként értékelem.

Ugyanakkor kedves hobbitársaim, elnézést kérek azoktól, akiknek a tréfával keserű perceket szereztem! Ígérem, jövő áprilisban ha módomban áll, igyekszem ismét valami marhaságot kitalálni, kíméletre ne számítsatok !

(hs)