REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

Danut Vlad: a romániai Top Gun a 2008-as kecskeméti Repülőnapról

Ezt a cikket Danut Vlad barátunk írta a fenti lap számára, köszönjük hogy nekünk is elküldte !

A cikk itteni közléséhez megkaptuk a romániai Top Gun hozzájárulását, amelyet köszönünk !

A cikk végén ott ékeskedik Danut barátunk, mint szerző neve mellett a fotók készítőjének, Ryoichi Nakamura-nak a neve is. 

Vele a repülőnap előtti pénteken sikerült megismerkednem, nekem volt szerencsém őt a Múzeumba fuvarozni a szolnoki vasútállomásról. Nem volt nehéz azonnal felismerni, a fényképezőgépek alatt roskadozó japán srác még egy  alumínium létrát is cipelt, amin két cédula tudatta, hogy sajátos gondolkodású tulajdonosa a Tokio-Amszterdam-Budapest útvonalon érkezett hozzánk.

Mosolyogtunk rajta, hogy ugyan hány létrát vehetett volna itt nálunk a szállítás árán? Lente Zoli el is kérte tőle, és meglepve mondta: ilyet nálunk egyet sem. A létra ugyanis szinte megállt a levegőben, olyan könnyű volt!

Nakamura nem vacakolt, nekiállt a MiG-23UB-t, a Viggent, Csőrikét és a MiG-21-eseket fényképezni, jó négy órán át. Meg is kérdeztem tőle, hogy vajon otthon szeretne ilyeneket maga is építeni?

Nagyon figyelmes srác, ajándékot is hozott, többek között DVD-ken több ezer saját készítésű felvételt az elmúlt évek moszkvai MAKS kiállításairól.