REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

Másfél új gép a Múzeumban ! 

 

Nem akármilyen évnek ígérkezik 2009. a Múzeum számára: Cápeti És az 5721-es MiG-21bisz után csodálatos új ruhában pompázik a Mi-4 - ő csak félig új -  és megérkezett a rég várt Mi-8T is, ő is vadonatújan festve.

 

Most csak röviden mutatjuk meg őket, a frissítés előtti napon készültek a felvételek a Helikopter-bázis 2009. 05. 30.-án rendezett Családi Napján.

 

A fekete-fehér archív fotókon megszokott forma azonnal felötlik bennünk.

A Múzeumban ilyen szogből nem lehetett látni.

Sokan megnézték a Családi Nap során.

Felségjelzése az '56-os forradalom idején alkalmazott "zászló" jel, a vörös csillagos korábbi (és későbbi) le van festve.

 

A festése furán "spenótosnak" hat, de ne felejtsük el hogy az ötvenes években a szovjet standard tábori zöld szerint festették nálunk is  gépeket, a mi a mainál világosabb és sárgásabb.

És az új szerzemény:

a Mi-8T, a 10439-es

"személyében".

Harcias külsőt kapott a 2x2 UB-blokktól.

Három a kislány.

 

Elöl a két (másfél) új gép, mögöttük a 7835-ös Mi-2-es.

 

Én sem tudtam, de ez a Mi-2 is a Hadtörténeti Intézet tulajdona, némi túlzással mondhatnánk hogy ez is a Múzeum gépe. Ráadásul az ő festése is majdnem új!

 

Talán augusztusra már be tudunk számolni róluk bővebben is. A Múzeumban jelenleg az új hangár alapozása és tereprendezés folyik, a vontatási útvonal rosszul járható, illetve a Mi-4 elegyengetett helyét is tömöríteni kell. Ezért a gépek  egyelőre itt maradnak a Bázison, akkor vontatják át őket a Múzeumba, ha a körülmények azt lehetővé teszik.