REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

FELHÍVÁS !

 

Kedves Barátaink !

 

 

Talán sokan számon tartjátok, hogy 2009. tavaszán lesz 40 éve hogy az akkori Magyar Néphadseregben rendszerbe állították a Mi-8 közepes szállító helikoptert, amely még ma is rendszerben áll. Hamarosan ez lesz a magyar légierő leghosszabb ideje üzemelő repülőeszköze.

A vetélytárs MiG-21, a másik nagy klasszikus "csupán" 39 évet ért meg, ráadásul rengeteget változott az "F13"-tól a "bisz" altípusig, míg a "Minyó" ugyanaz maradt. Ha majd egyszer a gyakorlatilag Mi-8 változatként is felfogható Mi-17 is nyugdíjba megy, ki tudja hány évtizedet tudhat majd magáénak ez a sokak szerint szeretetre méltó helikopter.

 

A jeles évforduló előtt egy impozáns összeállítással szeretnénk tisztelegni a honlapon, amelynek gerincét az egykori és jelenlegi üzemeltetők visszaemlékezései, történetei, no meg a fiókok mélyéről  előcsalogatott fotók alkotnák.

 

Ehhez feltétlenül számítunk a segítségetekre !

 

Kérjük, ha komoly vagy kevésbé komoly mesélni valótok, bármilyen érdekes információtok, közlésre szánt archív képetek van a Mi-8 helikopterről, adjátok tudtunkra az info@repulomuzeum.hu e-mailen.

 

 

Várjuk jelentkezéseteket !

A Múzeum vezetői  + HS.

 

 

 

 

Kedvcsinálónak néhány hirtelen válogatott fotó a honlap különböző bugyraiból: