REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

A Hangay-raj tablója

 

 

Hangay Róbert, a néhai Hangay László fia ismét felkereste a Múzeumot és elhozta édesapja és egykori

 bajtársai tablóját.

Érdekes lenne megtudni a hiányzó neveket, illetve megismerni legalább néhány, a tablón szereplő fiatal pilóta-növendék későbbi életútját.

Aki tud, segítsen !

 

 

Kedves Sándor!

Az adományok között szereplő Hangay-raj tablóján néhány nevet,  személyt felismertem, akikről a következőket tudom mondani:

Gömöri Sándor (Sanyika) - MiG-19-est repült Taszáron a típus  letiltásáig, majd azt követően AN-26- ra került és arról a típusról  ment nyugdíjba, jelenleg Veszprémben él. (Az ezred személyügyén  biztosan tudnak bővebb információt adni.)
 

Lantos János (Csicsi) Szintén MiG-19-esen repült, volt szd.pk. is.  Letiltása után és a típus kivonása előtt a MALÉV-hoz került, majd  onnan AN-26-ra. Ha jól tudom, - nemrégiben halt meg!
 

Reiter Ferenc Kecskeméten repült MiG-17 és MiG-21F-13-mal, majd  letiltása után 1974-75-től a Killián Gy. Re. Mű. Főiskola  Repülőgépvezető és Megfigyelő Szaktanszékének volt  szakcsoportvezetője. 1985.-ben ment nyugdíjba, 1986.-ban elhunyt.
 

Kincses János (Kígyó) - ha nem tévedek, - Taszáron tiltották le  Mig-15bisz típusról, és RSZP leszállás-irányító lett és a  Holler-féle MiG-15-bisz szd. szolnoki áttelepülésével ő is Szolnokra költözött és mint RSZP leszállás-irányító ment nyugdíjba.


Tisztelettel:

Németh Miklós

 

 

 

Ezredes Úr, kedves Miklós, köszönjük !

(hs)