REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

Egy repülőgép, amelynek a Múzeumban lenne a helye.

MiG-21 PF, amelyből nincs példánya a Múzeumnak (csak roncs állapotban. Van még belőle magyar tulajdonban, úgyhogy remény még van...

Barta Endre: A képen lévő 1512-es gépet az 1200 órás nagyjavítás után egy évvel vonták ki a repülésből és helyezték Szolnokra a Killián György Műszaki Főiskolára, oktatási céllal. A gép törzs egy pontján jól láthatóan megroppant, ami további repültetést nem tett lehetővé, viszont a baleseti veszteségekben nem szerepel a gép. Valószínűleg "eltussolt" baleset alanyával állunk szemben.
Információim szerint a képen látható gépet hamarosan a Repülőgépmúzeumban üdvözölhetjük, ugyanis konkrétan ez az egyetlen "magyar kézben" (és magyar területen) lévő ép gép.
Megjelenésével elmondhatjuk, hogy egy kivétellel az összes Mig-21-es változat látható Szolnokon.

Ezt a képet Vígh István küldte, köszönjük !

Jó lenne többet tudni a kép készültének idejéről, körülményeiről.

Barta Endre: A 1515-ös oldalszámú gépről készült fotó helyszíne Taszár, az pontos időpont nem ismeretes. Talán hadgyakorlat miatt, talán készültségen van a gép, amiből épp visszatér. ( A fékszárny állása alapján.) Annyi viszont bizonyos, hogy a gép 1980.04.10-én géppár-géppár elleni légiharc során lezuhant, pilótája, Renn István főhadnagy meghalt.
A kép ezen okokból kincset ér !