REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

Imre Lajos: A Mi-8/An-26 öszvér fotóját mi készítettük

 

 

 

A szárnyaló hülyeség című rovat első fotóját valamikor 1986-ban készítettük kollégámmal és barátommal Soós Lacival. Ő polgári alkalmazott fotólaboráns én pedig talán t.sz. őrmester kiértékelő voltam akkor a Légifényképész és kiértékelő részleg néven elhíresült társulatnál. Arra már nem emlékszem, hogy melyikünk nyomta meg a gombot, de arra igen, hogy hogyan szaladgáltunk le-fel a torony mellett egy 500 mm-es objektívvel, hogy kellően "összenyomjuk" a perspektívát a hatás érdekében. Szóval, a kép nem véletlenül készült, tudatosan használtuk a nép vagyonát és a drága munkaidőt erre a "hiábavalóságra". A negatívot itthon őrzöm. Egyébként Soós Laci jelenleg a Zsaru Magazin fotórovatának vezetője, jómagam a Mi-8/Mi-17 utolsó üzemképes példányainak középső ülésében küzdök. Még egy darabig.
Imre Lajos

 

****************

 

Kedves Lajos,

köszönöm jelentkezésedet (és azt is, ha elfogadod elsőre a parolát). A fotó előtt - ahogy írtam is - meghajtom a fejemet. Egyébként Nagy Andristól kaptam, még a kezdet kezdetén, azaz kb. két éve.

Kérdezem, mert most már tudom kitől kell, hogy maradhat-e a kép a honlapon, illetve ha igen, az alábbi e-mailedet feltehetem-e mellé?
Bármilyen más, repülési tárgyú képnek, sztorinak, egyébnek örömmel adok helyet a honlapon. Ha van ilyened és közkinccsé kívánod tenni, ne tétovázz.!

Üdvözlettel:
HS

 

****************

 

A kép természetesen maradhat, sőt büszke vagyok rá, hogy ott van. Vannak sztorik, talán képek is akadnak.
Majd turkálok a dobozaimban, meg szerzek egy jobb szkennert.

Üdvözlettel: Imre Lajos (Luigi)