REPÜLŐMÚZEUM  SZOLNOK

A www.repulomuzeum.hu honlap látogatottságáról

 

2013. február

Rég volt hogy erről a bizonyos fokig értékmérő adathalmazról tájékoztattalak Titeket.

Az utóbbi hónapok összesített adatai - bocs' de angolul -

itt láthatók.

 

 

Nem akarok álszerény lenni, de a havi 10-12 ezer látogató és a 35-40 GB letöltött adat szerintem siker (nem "sikertörténet" !!!).

Legfőbb sikernek azonban a Repülőmúzeum látogatóinak megnövekedett számát tartom,

ami a honlap működése óta számszerűen is érzékelhető.

Nem, nem egyedül az én érdemem, ebben sokan segítettetek nekem az apróságoktól az egészen nagy volumenű közös vagy önállóan beküldött munkákig. Inkább nem említem meg a neveket, nehogy kihagyjak valakit, mert az nem csak az érintettet hanem utána engem is bántana.

A Múzeum vezetőinek és munkatársainak nagyon sokkal tartozom, az eltelt 6-7 év alatt nem tudtam olyan kívánsággal előállni, amit ne teljesítettek volna.

 

Ezúton is köszönöm mindenkinek !

 

 

 

***

 

 

Összehasonlításul:_

 

2007.

Ideje némi számvetést készíteni eddigi munkánkról !

Erre a legalkalmasabb a stat.repulomuzeum.hu  honlap meglátogatása, amit te is megtehetsz. Ott ennél sokkal részletesebb adatokat találsz a látogatások megoszlásáról, időtartamáról, és még egy sor más szempontról.

Meg kell mondjam, én a magam részéről elégedett vagyok !

Amikor elkezdtem (elkezdtük) ezt a honlapot csinálni, álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyien kíváncsiak lesznek rá. Számomra óriási jelentőségű, hogy 2006. júliusában például 465 egyedi látogató összesen 687-szer jelentkezett be a honlapra és letöltött másfél GB-nyi képet-adatot. Ebben a számban nincsenek benne a keresőrobotok, ezek mind valós érdeklődők. A júniusi statisztika kiugróan magas volt, a szokásostól való különbözet oka az volt, hogy egyik barátunk gyermekének megmutattam a lapot, és ő - mint később megtudtam - feltett ebből egy képet és egy mondatot a www.szanalmas.hu fórumra, aminek következtében 2006 június 18.-án és 19.-én mintegy 1.500-an nézték meg a honlapot ! A FÓRUM rovatba is ekkor kezdtek érkezni az üzenetek, nekem nagy örömöt okozva. Azóta is keresem a módját, hogyan kellene a dolgot megismételni...

A stat.repulomuzeum.hu sajnos csak az aktuális hónapban részletez, ezért a látogatók országait kénytelen vagy elhinni nekem, én jegyeztem őket: Szlovákia, Ukrajna, Jugoszlávia (Szerbia), Oroszország, Csehország, Lengyelország, Németország, Franciaország, Portugália, Nagy-Britannia, Norvégia, Izrael, Ausztrália, Brazília, Uruguay, Japán, bocs' ha valakit kihagytam.

Sajnos megtaláltak a spam-ok is, a FÓRUM-ot - mint láthatod - rendszeresen tele....ják. Egyet tehetek, nagy kitartással gyomlálom őket.

Mint az elején írtam, elégedett vagyok. Hogy Ti azok vagytok-e, csak remélni tudom. Aggaszt kissé, hogy nem tudunk Nektek halálpontos és részletes műszaki és repüléstörténeti  adatbázissal szolgálni, de nekem ilyenek nincsenek birtokomban, sőt, bevallom, ezek engem kevésbé érdekelnek. Én elsősorban a műszaki és történeti kuriózumokat, érdekességeket kedvelem, és remélem kitűnik, hogy ezeket igyekszünk az előtérben tartani. Aggályomra egy, az én szememben tekintélyes szakértő azt mondta: "ez így jó, ahogy van, Te csak ne ártsd bele magad a profi gyűjtők dolgába, mert akkor az első tévedésnél ízekre szednek, csak a hiteledet rontanád vele". A jó tanácsra hallgatok, magam is úgy gondolom, jól csak azt lehet csinálni, amit tud és szeret az ember.  Több megjegyzést hallottam-olvastam, hogy sokaknak tetszik az egyéni hangvétel, a sajátos hangulat. Na, ez viszont én vagyok. Ezt én nagyon szeretem csinálni, és csinálom is, amíg az érdeklődők el nem fogynak, bár tudom, hogy az érdeklődés nem a hangulatnak szól, hanem a repülőtechnikának, a repüléstörténetnek.

Elégedett vagyok azért is, hogy amiért az egészet csináljuk, talán halad valamelyest. Az egész azért van, hogy Szolnoki Repülőmúzeum felbecsülhetetlen értékű gyűjteményét népszerűsítsük, hogy ne csak Japánban, de Cegléden is tudják hogy a Múzeum itt van, meg lehet nézni, és lehet érezni azt a torokszorító bizsergést amit mi és sokan mások érzünk amikor ide belépünk. Lássuk azt hogy néhány elhivatott ember tiszteletre méltóan igyekszik itt tenni a dolgát, ha mégoly nehéz anyagi körülmények között is, mint minden hasonló intézmény ebben az országban. Ezért nagy öröm olyat olvasni a FÓRUM-ban, hogy "amint tehetem, megyek és megnézem a Múzeumot". Ha már az elmúlt negyven év alatt a többször változó fenntartóktól nem tellett egyetlen nyomtatott oldalnyi ismertetőre, vagy a hivatalos honlap eddig egyetlen oldalnyi anyagánál többre, mi is tegyünk valamit ezért a gyűjteményért.

Bocs' a terjengősségért, de szerettem volna megosztani Veled a gondolataimat. Nem kell hogy egyetérts velem, bőségesen elég, ha szétnézel a honlapon és ezzel eltöltesz néhány kellemes percet, netán eljössz és megnézed a Múzeumot !

   HS

2006. október vége: 

Még mindig elégedett vagyok. A honlapot olvasók száma mindkét utóbbi hónapban 600 felett volt, átlagban "másfélszer" tekintette meg mindegyikük az adott hónapban. Az országok között olyan újak is szerepelnek mint Belgium, Svájc, Horvátország vagy éppen Marokkó. Sajnos nem tudom egyben megcsodálni a kollekciót, mert a statisztikai program az országokat mindig csak az adott hónapban tünteti fel. A letöltött adatmennyiség folyamatosan nő, jelenleg havi 1.8 GB körüli.

Az általatok írott levelek és Fórum-hozzászólások is szaporodnak. Én pedig alig várom hogy kezdhessem a következő hónap frissítéseinek elkészítését. Szóval: egyelőre úgy tűnik, jó úton járunk !

HS

2007. január 31.

Ez a hónap a júniusi kiugrást nem számítva eddig a legsikeresebb! 2007. január hónapban 849 egyedi látogató 1225 alkalommal látogatta meg a honlapot, letöltött 8260 oldalt, 2.19 GB mennyiségben.

Különösen érdekes megnézni a látogatók nemzetközi megoszlását. Persze, tudom, hogy aki 100 kB adatnál kevesebbet töltött le, az teljesen véletlenül járt nálunk, de azért az a néhány egzotikus ország tetszik: Guatemala, Malajzia, Burkina Faso, Thaiföld, Brazília csiklandozza az önérzetemet...

Nézd csak meg itt: Stat2007jan.htm